top of page
_Eva Willems2-0029 kopie.jpg

Vocal Guidance

Teachers

waar kennis en intuïtie samen komen


Ben jij…

…die ervaren zangdocent met inmiddels flink wat zangtechnische tools in je rugzak?

…die gedreven zanger(es) die altijd nóg beter en makkelijker wil leren zingen?

...diegene met een lopende lespraktijk en tevreden leerlingen?


Als jouw antwoord op deze drie vragen JA is,

dan kan ik jou verder helpen!

Programma Vocal Coaches: Over mij

Herken jij je hierin?

Waarschijnlijk weet en voel jij dat je niet meer die zanger(es) en zangdocent bent die je was toen je afstudeerde. Je hebt veel meer kennis, meer ervaring en hordes leerlingen mogen begeleiden. Maar het gekke is, toch zoemen de uitspraken van je eerste lessen aan het conservatorium nog steeds door je hoofd. 


Je past waarschijnlijk nog steeds die éne manier toe om zangtechniek uit te leggen, precies zoals jouw grote voorbeeld het destijds voordeed. Jaren geleden.


Je ervaart misschien ook al een tijdje dat je vervalt in de standaard technische uitleg, en je valt daarmee in herhaling (en raakt soms zelfs een beetje verveeld...)

Je merkt dat je eigen stem in je dagelijks leven op de tweede plaats komt, terwijl deze eigenlijk al een poosje toe is aan een onderhoudsbeurt.

Ik snap precies waar jij nu zit. Been there. Jouw eigen ontwikkeling mag weer in het licht staan, voor jezelf als zanger(es) én als zangdocent.  

Programma Vocal Coaches: Tekst
IMG_6207_edited.jpg

Je bent hier op de juiste plek…

Jarenlang heb ik les gegeven op basis van mijn technische kennis en praktische skills. Ik wist niet beter dan wat mij was geleerd op mijn opleidingen; een methodiek die mij superveel heeft gebracht. Maar ondertussen ervaarde ik in mijzelf ook dat ik iets anders toepaste. Op mijzelf en op mijn leerlingen. Iets dat nog veel krachtiger was dan alleen kennis en praktische zangoefeningen.

Namelijk: het gebruik van mijn intuïtie en de ander écht lezen. Dit heeft mij een betere zangeres en zangdocent gemaakt en mijn leerlingen betere zangers en docenten.

Ik wil jou hetzelfde leren in dit coachingsprogramma.

Programma Vocal Coaches: Over
_Eva Willems2-0166.jpg

Vocal Guidance

Met Vocal Guidance word je gedurende 5 maanden gecoacht op meer dan alleen zangtechniek. Ik leer jou je stem intuïtief in te zetten én dit toe te passen op je leerlingen. Hierdoor wordt jouw stem krachtiger en dieper én het lesgeven leuker en makkelijker.

AFSTEMMEN OP JEZELF

Zangers zijn gericht op het luisteren naar de stem. Logisch natuurlijk, dat daar in eerste instantie alle aandacht naartoe gaat. Maar op het moment dat je je skills breder leert inzetten en leert luisteren naar jouw intuïtie ga je veel meer horen (en zien!) dan alleen het stemgeluid. Door deze verdieping eerst toe te passen op jezelf, word jij je extra bewust van je eigen manier van zingen. 

Doordat je deze skills gaat belichamen word je in eerste instantie meer bewust als zanger(es). Hoofd, hart en lichaam staan met elkaar in verbinding, waardoor jouw stem klinkt zoals jij het van binnen voelt; je zingt meer aligned.  

TOEPASSEN OP DE ANDER

Als zangdocent of vocal coach zijn we zo gewend geraakt om naar de ander (lees: de leerling) te kijken, dat we die spiegel voor onszelf vaak vergeten. Hoe lang is het geleden dat er écht naar jou geluisterd en gekeken is?

Als we jou hebben gezien, gaan we door naar het toepassen van je intuïtieve vaardigheden op jouw leerling. Ik leer je jouw leerling te scannen op non-verbale communicatie, lichaamstaal en persoonlijke uitstraling. Gedurende het programma zetten we elkaar in als leerling. Een betere leerschool kun je dus niet krijgen binnen een groep, waarin iedereen zowel zanger als zangdocent is.

Programma Vocal Coaches: Over mij
_Eva Willems2-0157_edited.png

De verwachting

Dit programma is ingericht op jouw persoonlijke ontwikkeling als zanger(es) en vocal coach. Daarom zal het resultaat voor elke deelnemer anders zijn. Ik zet mij in om jou te begeleiden met onderstaande processen. 

  • Je zult ervaren dat je al jouw technische kennis nog beter en bewuster gaat toepassen. Op jezelf én op de ander.


  • Je gaat een technische vraag onderscheiden van een artistieke bijdrage, waardoor je je leerling beter kunt horen en van dienst kunt zijn. 


  • Je manier van lesgeven zal gevarieerder zijn, omdat je niet alleen put uit de rugzak van tools die je al jaren kent, maar inspiratie krijgt door de diversiteit aan casus.


  • Je gaat leren meer op maat les te geven, omdat je beter weet waar jouw unieke kracht ligt als docent en wat jouw leerling nodig heeft.


  • Zingen en lesgeven wordt minder ‘bedacht’ en meer ‘op intuïtie en gevoel’, omdat je al jouw vaardigheden met elkaar verbindt en belichaamt.

  • Lesgeven wordt leuker én makkelijker. Want jij bent als zanger(es) aligned en je houdt je leerlingen hier ook scherp op. 

Programma Vocal Coaches: Over
Happy Hiking

DIT PROGRAMMA IS VOOR JOU WANNEER:

✔️ Je bent geschoold tot zangdocent en/of vocal coach. 

✔️ Je een bevlogen vocalist bent met veel podiumervaring én met ervaring als vocal coach/zangdocent.

✔️ Je bekend bent met CVT, EVT, UVS of vergelijkbare zangmethodieken.

✔️ Je communicatief sterk bent, niet bang om voor een groep te staan of binnen een groep te functioneren. 


✔️ Je authenticiteit nastreeft als persoon, maar ook in je manier van lesgeven. 

✔️ Je geen genoeg krijgt van het “stemnerden” en plezier haalt uit het luisteren naar details.

✔️ Je jouw pedagogische- en didactische vaardigheden wilt verbeteren, zodat je nog beter met je leerlingen kunt communiceren.

✔️ Je wilt leren van andere docenten en je waarde hecht aan een community met gelijkgestemden.

En je eraan toe bent om jouw manier van lesgeven verder te ontwikkelen door het aanscherpen van je skills op het gebied van zangtechniek, mentale training en het leren inzetten van je intuïtie. 

Programma Vocal Coaches: Over

Mijn visie

Kennis delen

De uitdagingen binnen het zingen en lesgeven zijn voor elke stemprofessional anders. Om deze reden streef ik naar een persoonlijke ‘op maat’ aanpak. Ik reik je tools aan voor een betere sound én coachingsstijl. Daarnaast staat uitwisseling van kennis, inzichten en oefeningen binnen de groep centraal.

_Eva Willems2-0129.jpg

Authenticiteit

Naast het delen van mijn expertise over zangtechniek, streef ik ernaar om jouw eigen stijl te vinden en te versterken. Hiervoor kijk ik naar jou als zanger(es), als zangdocent en wie jij bent als persoon.
Alle interventies die ik in zet zijn bedoeld om jou daarin te zien en te bekrachtigen.
Deze kunnen over jouw stem gaan, maar net zo goed over mindset en energie.

_Eva Willems2-0281.jpg

Een inspirerende community

Je komt in contact met collega's die hetzelfde professionele niveau hebben en verbetering nastreven. Met zorg wordt de groep samengesteld, zodat iedereen voldoende ruimte krijgt en vanuit een veilige en vertrouwelijke bedding het programma volgt.

_Eva Willems2-0355.jpg
Programma Vocal Coaches: Diensten
_Eva Willems2-0118_edited_edited.jpg

Over mij

Om mijn stem te verdiepen en mijn leerlingen beter te kunnen helpen ben ik zelf op zoek gegaan naar andere vormen van coaching. Coaching die niet direct iets met de stem te maken heeft, maar waardoor ik mezelf beter heb leren kennen. Hierdoor kon ik de praktische kennis over de stem nog makkelijker op mezelf toepassen én overbrengen. 


PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

En wat een verademing! Dit heeft namelijk gezorgd voor de stem die ik nu heb en een stuk meer zelfontplooiing. Ik heb daardoor geleerd om niet alleen technisch naar een stem te luisteren, maar ook te zien en te lezen wat mijn leerlingen nodig hebben. Dit is inmiddels mijn tweede natuur. Je begrijpt, door deze resultaten is mijn interesse in coaching de afgelopen jaren flink gegroeid, en gaan voor mij zangtechniek en persoonlijke ontwikkeling hand in hand. Met name heeft het Human Design systeem mij zulke waardevolle kennis en inzichten gegeven over mezelf, dat ik dit inmiddels ook toepas als instrument voor de zangers waarmee ik werk. Binnen Vocal Guidance werken we ook met jouw Human Design blauwdruk om de connectie te leggen tussen jouw stem en jouw unieke energie. 

BLIJVEN GROEIEN

Ik denk, en weet uit eigen ervaring, dat jezelf als mens blijven ontwikkelen binnen je vakgebied jouw expertise nog meer kleur geeft. Je kent jezelf beter, je groeit en je ontdekt waar je wel en vooral geen energie van krijgt en je weet nog beter je werk uit te oefenen hoe jij dat het liefst wilt. 

Programma Vocal Coaches: Over
_Eva Willems2-0166_edited.jpg

"Vocal Guidance heeft mij geholpen om te beseffen wat mijn sterke punten als vocal coach zijn en hoe mijn energie en de uitwisseling daarvan met leerlingen werkt. Door dit besef slaagt het inschatten en bepalen van aanpak met iedere leerling eigenlijk altijd! Alle nieuwe inzichten en en methodes die Eva met liefde aan mij heeft overgebracht, de interactie met mijn medecursisten, het vertrouwen wat daaruit voortkwam in eigen kunnen en weten is voor mij zo waardevol!"

Nienke van den Berg

_Eva Willems2-0301.jpg

"De reden om aan Vocal Guidance mee te doen was voor mij dat Human Design werd geïntegreerd en er dus verder zou worden gekeken dan naar zangtechniek alleen.
Dit was echt een groep waarmee ik mijzelf kon identificeren. Allemaal docerend en in het werkveld actief.
De verschillende inzingoefeningen van alle medecursisten vond ik verrijkend. Net even een andere inslag, net even een andere kijk op dingen.
Zo verfrissend!"

Maartje Waanders

_Eva Willems2-0206.jpg

"Eva heeft ontzettend veel skills en weet je op de juiste manier onder de loep te nemen, dingen uit te leggen op verschillende manieren, je aan het denken te zetten en je in je kracht te zetten. Met een altijd positieve energie en verfrissende manier van training geven voelde het niet als studeren, maar eerder als een muzikaal inspiratievol uitje."

Jordan Roy

_Eva Willems2-0266_edited.jpg

"Vocal Guidance heeft mij een berg zelfkennis en hernieuwde energie gebracht. Ik gebruik een aantal oefeningen zeer frequent en heb er ook echt wel een aantal mantra's aan overgehouden!
Eva is een bron van rust en inspiratie. Een enorm gefocust iemand die vol in een sessie zit, heel fijn."

Marjolijn Polfliet

Programma Vocal Coaches: Recensies

Programma

Een nieuw traject Vocal Guidance start weer begin 2025.

Data n.t.b.

Live masterclass

Er zijn 6 live masterclasses met pianist, waarin ik alle deelnemers coach op individuele vragen. Dit doen we aan de hand van meegebrachte songs en de topics die in de online masterclass besproken zijn. Als groep leer je van het kijken naar de coachingsessie en word je actief betrokken bij het proces. Je wordt hier uitgedaagd om als zanger(es) en als vocal coach jouw bijdrage te leveren. 

10.00 -16.00 uur Polanentheater in Amsterdam

(incl. koffie, thee en lunch)

Data n.t.b.

Online masterclass

Er zijn 3 online masterclasses, die we houden via Zoom.

Je ontvangt video's die je kunt kijken ter voorbereiding op de live en online sessies. Deze gaan over aanvullende en verdiepende theorie over het toepassen van zangtechniek, communicatieve vaardigheden en mentale training.

Ook ontvang je van mij opdrachten om jezelf te trainen als zanger(es) en deze tools ook toe te passen op je leerlingen. 

10.00 -12.00 uur via Zoom

data inplannen

Twee x 1:1 sessies (online)

In de 1:1 sessies (2 x 60 min) richt ik mij volledig op jou. Tijdens de eerste sessie ontvang je een Human Design reading, waarbinnen ik jouw blauwdruk zal uitleggen. De tweede sessie staat in het teken van jouw stem, lesgeven en hoe je vanuit jouw unieke energie kunt werken.

wekelijkse inspiratie

Reflectie & online omgeving

Je wordt uitgedaagd om te reflecteren op jouw coachingsstijl en krijgt daar opdrachten voor.

Je ontvangt toegang tot mijn online omgeving. Ik deel hierbinnen video's met mijn pro singer tools.

Programma Vocal Coaches: Plan
_Eva Willems2-0083.jpg

Alle informatie op een rij

Om je in te schrijven voor Vocal Guidance for Teachers klik je op het aanmeldformulier hieronder. 


In dit formulier vul je in wat je achtergrond is als zanger(es) en zangdocent.

En welke opleidingen en cursussen je al hebt gevolgd.

Kandidaten worden zorgvuldig gekozen op basis van ervaring.

Of dit programma een goede match is bespreken we in een online meeting. 

Aantal deelnemers: max. 5 personen. 

Ik werk graag met kleine groepen voor meer

en persoonlijkere aandacht voor jou.

Investering

De investering bedraagt 2975 euro ex. BTW (wijzigingen voorbehouden)

Betaling in termijnen is mogelijk.

Subsidie

Voor dit programma kun je subsidie aanvragen bij PPO werktuig. Wanneer deze subsidie wordt verstrekt ontvang je ⅓ van het bedrag terug. Neem even contact met mij op, wanneer je deze aanvraag wilt gaan doen.

Programma Vocal Coaches: Over
bottom of page