top of page
IMG_1044.jpg

Vocal Guidance

Singers

Een next level zangtraject voor (semi-) professionele zangers

✓ Ken je je eigen stem goed, maar blijf je hangen in dezelfde technische issues?

✓ Wil je af van het idee om jezelf en jouw stem te vergelijken met die van een ander?

✓ Wil je je meer verdiepen in sound, stijl en muzikaliteit?

✓ Wil je leren om meer naar je onderbuikstem te luisteren?

✓ Wil je ontdekken wat jouw authentieke stem is, zodat je je beter kunt presenteren tijdens audities?

Dan is dit programma echt iets voor jou!

Programma Zangers: Over

Herken jij je hierin?

Je bent een (semi-) professionele zanger(es), performer of danser en je staat op het punt in jouw carrière dat je klaar bent met het langer uitstellen van jouw droom. Je hebt het gevoel dat er kansen aan jou voorbij gaan, omdat je nog niet compleet gaat voor wat je wilt bereiken. Omdat je het spannend vindt, luistert naar het negatieve stemmetje in je hoofd of jezelf constant vergelijkt met anderen. En om dit soort redenen niet écht gaat voor die commitment aan jezelf en jouw potentie.

Programma Zangers: Tekst
_Eva Willems2-0050.jpg

Onze visie

Om in jouw kracht te staan als zanger(es) is het van belang om verder te kijken dan alleen naar je stem. Jouw lichaamsbewustzijn, hoe je met jouw mind omgaat en jouw energie zijn net zo belangrijk.


Daarom werken we bij Vocal Guidance met meerdere coaches die deze manier van kijken ook omarmen. Iedere coach geeft les vanuit zijn eigen unieke kracht en talent. Dat wat wij jou willen geven, laten we ook zien door zelf te werken vanuit authenticiteit, en niet vanuit een 'one size fits all' mentaliteit. 

Zangtechniek

Het verder onderzoeken van de technische mogelijkheden van de stem is één van de belangrijkste drijfveren van een zanger(es). Niet zozeer om alles te kunnen, maar omdat het proces van werken aan je stem voldoening, inzichten en zelfvertrouwen kan geven. En grip! Grip hebben op je stem is essentieel voor een professional. Je wilt leren hoe je op je stem kunt vertrouwen in alle situaties en niet alleen thuis, wanneer er niemand luistert. 

Sound

Jouw stemkleur, muzikaliteit en de keuzes die je maakt bepalen jouw sound. Jouw eigenheid in je stem maakt dat jouw publiek je herkent. Hoe ontdek je jouw sound en hoe vind je de JOU in een song? Hoe blijf je je verbinden met je gevoel wanneer je voor een zangtechnische uitdaging komt te staan? 

Mindset

Het is onvermijdelijk om tegen mentale uitdagingen aan te lopen als performer. Audities doen, concerten geven en presteren onder druk horen bij het vak. Werken aan een gezonde mindset, zodat je, ondanks tegenslagen, gecommitteerd blijft aan je doel, is daarom net zo belangrijk. 

Energie

Jouw unieke talent gaat verder dan alleen goed kunnen zingen. Wie jij bent als persoonlijkheid, de waarden die jij uitstraalt en jouw levenservaring geven kleur aan jou en aan jouw stem. Dit vertaalt zich ook door in jouw stem, waar jij jouw stem voor gebruikt en hoe jij je profileert. Het leren kennen van jouw energie en hoe je deze voedt en versterkt is daarom ook essentieel. 

Jouw doel

Dromen is heerlijk en nodig om te voelen wat je wilt bereiken. Maar om tot een resultaat te kunnen komen, moeten we onszelf blijven motiveren, ook als het even niet zo goed gaat. De grootste motivator is weten waar je naar toe wilt werken en waarom dat belangrijk is voor jou. In dit programma word je onderdeel van een community met gelijkgestemde zangers, die allemaal verder willen komen en jou inspireren om je doel te bereiken.  

Vocal Guidance for Singers is er speciaal voor (semi-)professionele zangers, performers en dansers die duidelijk weten dat ze willen groeien. Die next level willen gaan en daarin gecoacht willen worden.

Programma Zangers: Over

De drie pijlers binnen Vocal Guidance

IDENTITEIT

DAT ZINGEN 1 VAN JOUW TALENTEN IS, DAT WIST JE AL


Maar hoe jij jouw talent tot uiting brengt maakt jou uniek. Dat maakt dat je je onderscheid van anderen. Vanaf de buitenkant laat jij jouw talent zien door op te treden met een band, theatervoorstellingen te maken, in musicals te spelen, liedjes te schrijven of backing vocals te verzorgen. Maar van binnen zitten de drijfveren en de energie die jouw talent voeden. 


​​Je bewust worden van jouw talenten van binnenuit, kunnen je inzicht geven in hoe jij je stem wilt gebruiken.

Hierdoor ga je gerichte keuzes maken en voorkom je dat je jouw energie gebruikt voor projecten, producties of gigs die niet (meer) bij je passen. Door dat los te laten maak je jezelf vrij om datgene te doen waar jij gelukkig van wordt. 

The Heartstrings Maartje 5.png
IMG_4497 2.HEIC

SOUND

UITERAARD KUN JE NIET ZONDER JE SKILLS


Zangtechniek en sound, mentale training en mindset; deze zijn allemaal belangrijk om te klinken zoals je wilt én om onder druk te kunnen presteren. 


Binnen Vocal Guidance gaat het niet perse over het beheersen van alle technieken die er zijn, maar juist over het inzetten van de technieken die jou, op dit moment, verder brengen. Je wordt hierop gecoacht binnen de groepssessies live en online, maar ook 1:1.


We gaan samen het onderzoek aan door je te inspireren met sessies die gaan over de mogelijkheden binnen sound, harmonieën en stijlbesef.

Daarnaast krijg je tools hoe je mentaal beter kunt omgaan met presteren onder druk en effectief studeren. 

PERFORMANCE

HOE PRESENTEER JIJ JEZELF NAAR BUITEN?

Wanneer het duidelijk is voor jou wie je wilt zijn op het podium en hoe je wilt klinken, kijken we gericht naar de vertaling naar buiten. En dat doen we door onszelf ook echt te laten zien.


Tijdens een live concert in het theater onder begeleiding van een professionele band.

Je wordt gecoacht op jouw performance. Van de keuze van jouw song, hoe je deze gaat brengen, tot hoe jij erbij staat op het podium. 

En je krijgt inzichten en advies op het gebied van styling en kleur, zodat jij ook van buiten in je kracht staat.

NienkevandenBerg-2019-door-KimdeVriesFotografie-53.jpg
Programma Zangers: Diensten
Programma Zangers: Over
Happy Hiking

DIT PROGRAMMA IS VOOR JOU WANNEER:

✔️ Je een opleiding hebt gevolgd op het gebied van pop/jazz zang, muziektheater of musical.

✔️ Je geen muziekopleiding hebt gevolgd, maar wel voldoende podiumervaring hebt.

✔️ Je een professionele danser bent en je zangkwaliteiten wilt verbeteren.

✔️ Je jouw eigen stem redelijk goed kent, en je voelt dat je nog niet je volledige talent of potentie bereikt hebt.

✔️ Je op zoek bent naar wat jou uniek maakt als zanger(es) en hoe je een authentieke performance neer kunt zetten.

✔️ Je het totaalplaatje van stem, mindset, stijl en energie onder de loep wilt nemen?

✔️ Je zelfstandig kunt werken, verantwoordelijkheid neemt voor je eigen proces en echt wilt groeien.

✔️ Je je makkelijk openstelt en graag jezelf wilt verdiepen.

✔️ Je wilt leren van andere zangers en je waarde hecht aan een community met gelijkgestemden.

En je eraan toe bent om jouw talent verder te ontwikkelen door het aanscherpen van je skills op het gebied van zangtechniek, sound, mentale training en het leren inzetten van je muzikale intuïtie. 

Programma Zangers: Teamleden

De Vocal Guidance Coaches

Alle vocal coaches die zijn verbonden aan dit programma delen de liefde voor muziek en werken graag samen binnen dit collectief. Daarnaast zijn zij zelf uitvoerend performer en draaien een succesvolle zangpraktijk, waardoor zij actief zijn binnen het werkveld. Je wordt binnen dit programma door alle coaches begeleid vanuit hun expertise.

_Vocal%2520Performance%2520Institute%2520AF-6136_edited_edited.jpg

Eva Wilms

Vocal Coach

Na haar afstuderen aan het conservatorium voor klassieke zang heeft Eva de 3-jarige opleiding tot CVT docent in Kopenhagen gevolgd. In 2008 heeft zij haar opleiding afgerond als geautoriseerd CVT docent en was zij 12 jaar de agent van CVT Nederland.

Sindsdien coacht zij professionele zangers, performers en acteurs. Dit doet zij in de pop-, musical- en filmwereld. Eva heeft vele hoofdrollen begeleid voor musicals, waaronder Tina, de Tina Turner Musical, Lazarus, On your feet! e.a.

Binnenkort start zij met de productie Jesus Christ Superstar onder regie van Ivo van Hove. Ook coacht zij artiesten voor studio en tv.

Eva is gespecialiseerd in cross-genre vocal coaching en Human Design. Zij richt zich niet alleen op de stem, maar ook op de mens achter de zanger, om iemand ook persoonlijk te kunnen coachen. 

NienkevandenBerg-2019-door-KimdeVriesFotografie-9.jpg

Nienke van den Berg

Vocal Coach

Nienke is opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam, richting Jazz zang en is al meer dan 20 jaar werkzaam als coach. 


Zij heeft ruime ervaring in het coachen van zangers en artiesten door haar werkzaamheden voor diverse televisieprogramma’s als 'The Voice' en 'Holland's Got Talent' e.a.


Momenteel werkt zij voor het RTL4 programma 'The Masked Singer' en coacht ze alle deelnemers op zanggebied en denkt daarnaast mee in liedjeskeuzes en de muzikale invulling daarvan. Daarnaast staat Nienke zelf ook veel op het podium en dan met name in het theater.

Haar passie voor performance en muzikaliteit brengt ze met veel liefde voor het vak over. Nienke haalt het beste in jou naar boven en geeft je het vertrouwen mee wat je nodig hebt.

MVV_9039-B.jpg

Jordan Roy

Vocal Coach

Jordan Roy kwam bij het grote publiek voor het eerst onder de aandacht als de zanger van popgroep Adlicious, door hun deelname aan het programma X-factor.

Na zijn solo deelname aan het programma The Voice ontstond zijn liefde voor George Michael, die werd bezegeld met zijn succesvolle theatertour "Freedom", waarmee hij 40 theaters bezocht.

Ook deelde hij in de afgelopen jaren regelmatig het podium met artiesten als Sharon Doorson, Berget Lewis, Lisa Lois, Waylon, Ilse de Lange, Alain Clark, Glennis Grace en Jocelyn Brown. 

Jordan Roy studeerde aan de Havo voor Muziek en Dans en stroomde door naar het Conservatorium in Rotterdam (Codarts) waar hij met een 9,5 afstudeerde. Hij brengt zijn liefde en ervaring voor muziek over op zijn leerlingen als vocal coach én vocal producer.

LanaPrins-107-bewerkt.JPG

Maartje Waanders

Vocal Coach

Maartje studeerde ‘Docent Muziek’ en ‘Zang Pop & Jazz’ aan het conservatorium ArtEZ te Arnhem. Aan hetzelfde conservatorium behaalde ze eveneens haar Master waarin ze zich specialiseerde in het Franse Chanson. In die periode is ze door Nederland uitgezonden naar Parijs waar ze een week in het theater ‘Folies Bergère’ heeft mogen zingen. 

Maartje heeft veel ervaring in het popcircuit met meerdere bands en jazz ensembles. Na haar afstuderen aan het conservatorium heeft ze een constante drive om bij te leren binnen haar vakgebied. Tot op heden blijft ze op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op zanggebied en heeft daardoor een uitgebreide zangtechnische kennis (CVT en EVT).

Vanuit een persoonlijke drive om haar performance te versterken met een eigen stijl en unieke kleuren is zij de opleiding tot stijlcoach gaan volgen om zo ook andere vocalisten te kunnen begeleiden naar hun eigen, unieke en authentieke stijl op het podium. 

Wat kun je verwachten?

Wijzigingen voorbehouden

BLOK 1

Tijdens de INTRODUCTIE dag maak je kennis met alle coaches en met je mede-cursisten. We zetten op deze dag de toon voor de rest van het traject.

BLOK 3

Op deze live-dag werk je aan jouw SKILLS rondom muzikaliteit en repertoire. En hoe je dat het beste kunt trainen.

BLOK 5

Vandaag word je gecoacht op jouw PERFORMANCE.
De keuze van jouw lied, hoe je deze gaat brengen op het podium en het plaatje!

BLOK 2

Wie ben jij? En hoe laat je dat horen en zien? Deze dag gaat over jouw IDENTITEIT, waar we de mens achter de zanger(es) gaan onderzoeken.

BLOK 4

Deze dag gaat over SOUND. Hier ontdek je wat er allemaal mogelijk is op het gebied van zangtechniek, stijl en effecten.

BLOK 6

Op deze laatste dag komt alles samen en sluiten we af met een LIVE CONCERT in het Polanentheater en pak jij als solist het podium!

2022-11-26 Midzomergracht Annie Brouwer Korfprijs uitreiking (fotograaf Jan Buteijn) -1.JP
Programma Zangers: Diensten
Programma Zangers: Plan

Programma

Vocal Guidance for Singers start donderdag 25 januari 2024 en duurt 4 maanden.

25 januari

15 februari

7 maart

21 maart

18 april

30 mei (+ concert in de avond)

Live masterclass

Er zijn 5 live masterclasses met een specifiek onderwerp. Deze live dagen worden gegeven door 2 coaches die binnen hun expertise de workshops leiden. Op 30 mei is er overdag repetitie met de band en in de avond een afsluitend concert in het Polanentheater.

10.30-16.00/16.30 uur Polanentheater in Amsterdam 

Data n.t.b.

Deze sessies worden opgenomen en kun je later terug kijken in je eigen tijd.

Online masterclass

Er zijn 4 online masterclasses, die we houden via Zoom. Hier krijg je voornamelijk de verdiepende theorie over Advanced CVT, mentale training, Human Design en performance training.

1,5 - 2 uur via Zoom

data inplannen

2 individuele sessies

In de 2 sessies van 60 minuten krijg je coaching van 1 van de vocal coaches. Deze kunnen live of online plaats vinden. Je wordt gematcht met jouw coach na de eerste live dag.

half jaar toegang

Online leeromgeving

Ter ondersteuning van dit programma krijg je toegang tot de online leeromgeving. Dit zijn video's met 'go to' oefeningen, tips en inzichten ter versterking van jouw performance.

_Eva Willems2-0355.jpg

Aanmelden

Om je aan te melden voor het Vocal Guidance traject mag je je aanmelden via de button onderaan deze pagina. 

Het aantal deelnemers ligt tussen de 8 en 10 personen.

Investering

n.t.b.

Subsidie

Voor dit programma kun je subsidie aanvragen bij PPO werktuig.

Wanneer deze subsidie wordt verstrekt ontvang je ⅓ deel (=658 euro) van het totaalbedrag terug via PPO werktuig. 

Programma Zangers: Over
bottom of page