top of page
339B2415-ABAA-4E3C-B26B-B9CDD524774C.jpe

Over mij

Mijn eerste zangopleidingen waren aan de Academie voor Lichte Muziek en de Djam, waarna ik werd aangenomen aan het conservatorium voor klassieke zang. Ondanks deze stijl switch heb ik tijdens mijn opleiding veel geleerd en pikte ik van alles wat mee. 

Naast mijn klassieke zanglessen, zat ik ook in pop duo’s en in een bandje. Niet altijd met succes, want mijn stem navigeren tussen de verschillende zangstijlen was iets wat ik toen nog niet kon. Ondanks dat studeerde ik goed af en wist ook dat ik meer wilde leren over de mogelijkheden van de stem.

Ik ontmoette Cathrine Sadolin, grondlegger van Complete Vocal Technique (CVT) en ben op het instituut, Complete Vocal Institute in Kopenhagen, mijn studies gaan vervolgen. Daar volgde ik de Academy, de 3-jarige docentenopleiding en daarna nog een jaar de Advanced CVT course.

Ik werd agent van CVT Nederland en heb jarenlang mijn praktijk opgebouwd met het geven van masterclasses en trainingen over CVT. Tien jaar later ben ik weer terug gegaan naar het instituut om daar gedurende een half jaar les te geven.  

Complete Vocal Technique heeft mij ontzettend veel gebracht en is om die reden nog steeds één van de belangrijkste pijlers binnen mijn lespraktijk. Maar ik zie het niet als een heilige methode. Wat ik sterk vind zijn de concrete tools, de pedagogiek en dat het continue onderzoek dat het instituut naar de stem doet. 

Daarnaast kijk ik graag over de randjes en geloof ik dat techniek alleen betekenis heeft binnen de context van de song en de emoties die je over wilt brengen.

Als er iets is wat je altijd bij mij zal ervaren is dat ik je uitleg hoe het werkt zodat je het zelf ook begrijpt. Ik geloof in autonomie, zeker als het gaat om leren. Omdat je op die manier veel meer voldoening krijgt uit een leerproces.

Ik geloof dat je op veel manieren jezelf kan ontwikkelen en het aan jou is om jouw weg daarin te vinden. Het geeft mijzelf veel vrijheid om er zo naar te kijken.

Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk aan te sluiten op datgene wat jij op dat moment nodig hebt. Het is jouw stem en de keuzes die jij maakt geven kleur en eigenheid aan jouw geluid. Zangtechniek en authenticiteit gaan bij mij hand in hand en het is mijn doel om jou daarin te versterken.

Door de jaren heen heb ik met verschillende doelgroepen gewerkt, van amateur tot professional, in binnen- en buitenland. Ik gaf masterclasses en trainingen aan zangers, acteurs, dansers, zangdocenten, kno-artsen, logopedisten en dirigenten. Daardoor heb ik geleerd om zangtechniek op verschillende manieren uit te leggen.  


Inmiddels werk ik uitsluitend met professionele zangers, zangdocenten en vocal & stem coaches. Dit doe ik vaak in opdracht voor de grotere musical producties in Nederland, voor popartiesten en geef ik zangtrainingen binnen mijn eigen vocal academy.

Ik geef zowel les in zangtechniek, als dat ik coach in signature sound. Ik heb een liefde voor cross genre vocal coachen. Ik verdiep me graag in de techniek en de sound keuzes binnen een specifieke stijl en help zangers daar mee.

Momenteel zing ik zelf samen met Lisa en Aniek in folkpop trio Magnolia. 

Naast Authorised CVT Teacher en vocal coach ben ik ook public speaking trainer en coach ik beroepssprekers met hun stem en performance. 


Ik hou van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik ben vaak aan het studeren, omdat ik weet dat het me weer inzichten zal geven. Daarnaast volg ik regelmatig trainingen of ik laat me coachen om zelf ook verder te kunnen groeien.

​Op deze website vind je alle informatie rondom mijn lessen en trainingen.

Over mij: Over mij
bottom of page