top of page

Als vocal coach heb ik mijn medewerking verleend aan o.a. onderstaande producties:

Tina Turner
Lazarus
The Bodyguard
Hair
On your feet!
Mamma mia!
Flashdance
Kinky Boots
All Stars.jpg
1629710832923.jpeg
the_sound_of_music.jpg
B0E532AE-1600-4D5D-8EBDC4770826C8C1.jpeg
Lege pagina: Portfolio
Maartje.jpeg

"Na mijn studie aan het conservatorium heb ik, naast het vele optreden, altijd heel veel interesse gehouden in stemtechniek (en de nieuwste ontwikkelingen daarbinnen). Vele cursussen en opleidingen gevolgd, maar na een dikke 15 jaar is er maar 1 iemand waarnaar ik altijd terugkeer. Eva is inspirerend, stelt je op je gemak, is altijd op de hoogte van de nieuwste inzichten en onderzoeken. Én (wat ik heel belangrijk vind), ze blijft zichzelf ook steeds ontwikkelen. 


Het afgelopen jaar heb ik een individueel traject bij Eva gevolgd. Heerlijk, met z’n twee de diepte in! Een thema dat centraal stond, was mijn persoonlijke energie (fijn uitgeplozen binnen het ‘Human Design’ systeem) in relatie tot mijn stem. Mijn persoonlijke energie staat vaak ‘aan’, in het dagelijks leven, maar ook op het podium. Hoge noten probeerde ik altijd te halen door veel kracht en energie te geven. Niet altijd makkelijk met mijn donkere stem en daarnaast had het vaak niet het beoogde resultaat. Eva en ik hadden een fijn gesprek over hoe dit harde werken was ontstaan na mijn conservatorium-tijd en het jarenlange optreden. Eva gaf mij een andere kijk op mijn energie, met daarbij behorende opdrachten. Ik ging ermee aan de slag en er gebeurde iets wonderlijks. 

Waar ik voorheen vaak op safe ging wat betreft het zingen van hoge noten of ze er aan de andere kant met een bult kracht uit probeerde te krijgen, zong ik nu met gemak klanken die ik nooit voor ogen had gehouden. Enkel door het feit dat ik mij bewust was van mijn eigen energie. Technisch viel ineens alles op z’n plek. En neem van mij aan, ik kan de stemfuncties sinds 10 jaar echt dromen! In de optredens die volgden was ik niet meer bang voor die hoge noten, ik gooide ze er zo uit; vol vertrouwen! 

Eva ziet de zanger, maar net zo belangrijk, zo niet belangrijker, de mens achter de zanger. De verbinding tussen deze twee weet zij naadloos te leggen."

Review Maartje Waanders - Zangeres & Zangdocente

Lege pagina: Recensies
IMG_7573_edited.jpg

"In mijn lespraktijk kreeg ik soms te maken met problemen waar ik eigenlijk geen raad mee wist. Ik vroeg me af of CVT wél de oplossingen kon bieden. En dat was zo. De praktische aanpak werkt voor mij ook erg goed.


Mijn zanggewoontes zijn natuurlijk al behoorlijk ingesleten. Maar de kennis die ik opdeed bij Eva maakte dat het allemaal duidelijker werd. Aan welk 'touwtje ik moest trekken'."

Hanneke Bergsma

Zangeres & zangdocent

"Ik wilde graag leren hoe CVT dingen benaderde. Omdat ik zo getraind ben in termen als ‘kopstem’, ‘borststem’, ‘belten’, ‘mixen’. Ik vond het in het begin ook lastig om CVT termen te koppelen aan mijn ‘oude’ termen.


Wat is dan mixen in CVT bijvoorbeeld? Of is belten nu Edge of Overdrive? Maar CVT is  daar juist heel duidelijk in, vind ik, omdat je dus veel meer klanken kan beschrijven."

April van Amelsvoort

zangeres & zangdocent

"Ik wilde het systeem beter begrijpen en gebruiken als tool voor mijn leerlingen. Maar ook ik zong vroeger alleen maar in Neutral en wilde vooral mijn Curbing-stem beter ontwikkelen. 

Ook had ik moeite om vibrato op m'n hoge tonen te krijgen in Curbing en Edge en dat heb ik door jouw cursus nu beter onder controle."

Shirley Spoor 

zangeres & vocal coach

Lege pagina: Recensies
bottom of page