top of page

CVT Training Program

Een upgrade voor jouw zangtechniek, luister skills en lespraktijk met Complete Vocal Technique.

_Vocal Performance Institute AF-6048.jpg

CVT Training Program

✓ Ben je geschoold als zangdocent en ben je klaar voor meer verdieping?​

✓ Wil je nog specifieker technieken kunnen benoemen en leren beheersen met je eigen stem?

✓ Stellen je leerlingen vragen, maar mis je bepaalde sound kennis om dat goed te kunnen begeleiden?

✓ Wil je duidelijkheid over al die verschillende opties om te mixen en te kleuren met de stem?

✓ Wil je een spiegel voor je manier van lesgeven en nieuwe inspiratie opdoen?

✓ Krijg je geen genoeg van het "stem nerden" en haal je plezier uit het luisteren naar details?

Doe dan mee met het CVT Training Program en leer stap voor stap hoe je genuanceerder naar stemmen kunt luisteren en ontvang tools voor je manier van lesgeven.

_Vocal%20Performance%20Institute%20AF-6525_edited.jpg

Professioneel ontwikkelen

Blijvend investeren in jouw lespraktijk

De uitdagingen binnen het lesgeven en coachen zijn uniek voor elke professional. Als Authorised CVT Teacher en gediplomeerd zangpedagoog kan ik je verder helpen in je eigen coachingsstijl en je kennisniveau omhoog te brengen. Met vernieuwende inzichten, inspiratiesessies en techniek updates investeer jij in je eigen lespraktijk.

Ik geloof dat het belangrijk is om met een open mind te blijven leren. Allereerst omdat het jou als docent of vocal coach weer nieuwe inspiratie geeft, maar ook om je leerlingen met een frisse blik te blijven lesgeven.

Door het volgen van de CVT Training kom jij in contact met collega's uit het hele land. Sta je zelf als zanger(es) ook in de spotlight en krijg je nieuwe coaching tools. 

Hoe zit de training in elkaar?

Kennis, audio analyse & praktijk

Het CVT Training Program is opgebouwd uit 3 onderdelen;

Kennis, Audio Analyse en Praktijk.

De theorie van CVT zal in overzichtelijke blokken worden aangeleerd tijdens de online masterclasses. Hier worden lees- en luisteropdrachten aan verbonden, zodat de theorie zich verder kan verdiepen.


Elke keer na 2 online masterclasses is er een live masterclass waar we de theorie in praktijk brengen en iedereen live zingt.


Deze cyclus vindt in totaal 3 keer plaats.

11119708_10153125642193558_1232680718074360359_o_edited.jpg
_edited.jpg
pexels-freestocksorg-744464.jpg

Live CVT Masterclass

Er zijn 3 live masterclasses waarin Eva de deelnemers coacht op individuele vragen. Dit doen we adhv meegebrachte songs. Je krijgt een inkijkje in een CVT coaching sessie; een leerervaring voor zowel de zanger(es) als de groep.

Polanentheater Amsterdam 

van 10.00 - 13.00 uur

Online CVT Masterclass

Tijdens de 6 online masterclasses krijg je les van Eva over de verschillende onderwerpen binnen Complete Vocal Technique. Zo leer je stap voor stap de CVT theorie en word je getraind in het leren luisteren naar de stemfuncties en verschillende stemkleuren. 

Zoom van 10.00 -11.30 uur

Facebook Community

Je wordt onderdeel van een besloten groep op Facebook waar je al je vragen kunt stellen en kunt uitwisselen met de groep. Je krijgt tips en inspiratie. Met de luisteropdrachten kan je je reeds opgedane kennis testen en ontvang je feedback op je antwoorden. 

Welke CVT onderwerpen worden er behandeld?

✓ De 3 basisprincipes; ademsteun, twang en het vermijden van kaak- en lipspanning.
✓ De 4 stemfuncties; Neutral, Curbing, Overdrive en Edge.
✓ Stemkleur en zingen in de mix.
✓ Metal & Density; Reduced en Fuller
✓ Golden Exercises; alle mogelijkheden binnen de stemfuncties.

Welk materiaal moet ik aanschaffen?

Het CVT boek (versie 2021) of de CVT app. De nieuwste versie van het boek is alleen in het Engels verkrijgbaar, evenals de app. De laatste Nederlandse versie van het boek (2013) bevat geen foute informatie, maar heeft niet de nieuwste updates. De investering bedraagt 70 euro (boek of app). De app wordt kosteloos geüpdatet na aanschaf. 

Wat als ik een sessie moet missen?

De online masterclasses worden opgenomen en kan je later in je eigen tijd terug kijken. Wanneer je niet bij een live masterclass aanwezig kunt zijn dan kan je deze via Zoom meekijken. Deze masterclass wordt niet opgenomen i.v.m. privacy. Wanneer er meerdere groepen lopen bestaat de mogelijkheid tot meekijken als fly on the wall .

Je haalt het maximale uit dit programma als:

  • je een zangopleiding hebt gevolgd en/of ruim ervaring hebt als zangdocent/vocal coach.

  • je een professionele docent bent en voelt dat je nog meer uit jezelf kunt halen.

  • je je eigen stem en jezelf goed kent, en inspiratie zoekt om je stem verder te ontwikkelen.

  • je meer over verschillende zangstijlen en sound wilt leren.

  • je op zoek bent naar nieuwe tools voor jouw stem en jouw manier van lesgeven.

  • je wilt leren binnen een groep met gelijkgestemden en wilt uitwisselen met collega's.

SalonStijl-2022-KimdeVries-039_edited.png

Reviews

"We hadden zo'n fijne groep en Eva zorgde voor een hele prettige, veilige sfeer. Het heeft voor mij echt iets in werking gezet over mijn eigen stem en benadering, die ik anders niet had gehad. Ik teer daar nog steeds op. Ook om de andere zangeressen aan het werk te zien heeft voor veel nieuwe inspiratie, inzicht en kennis gezorgd."

Nienke van den Berg
Zangeres & Zangdocente

"Op een dieper niveau leren lesgeven met de CVT methode. Je uitleg is heel erg duidelijk. De voorbeelden die jij zelf zingt en voordoet zijn echt super goed en heel erg duidelijk. De opbouw van de lessen is top. Je brengt een hele fijne sfeer. Je bent geduldig en je geeft hele goede feedback die meteen kan worden toegepast. TE GEK!"

Berenice van Leer
Zangeres & Zangdocente

"Echt weer even alert op hoe persoonlijk iedere aanpak is. Iedere leerling heeft iets anders nodig. Focus op wat de leerling zelf wilt leren. En hoe belangrijk het is een leerling echt te lezen. Door wat hij/zij zegt, maar ook de houding en uitstraling daarin mee te nemen. Ik had heel veel aan de live sessies. Te zien hoe jij de anderen en mijzelf coachte."

Sanne de Winter
Zangeres & Vocal Coach

339B2415-ABAA-4E3C-B26B-B9CDD524774C_edi

In het kort mijn verhaal

Ik heb niet compleet mijn hart gevolgd toen ik werd aangenomen voor het conservatorium. Ik deed auditie voor zowel de lichte als de klassieke afdeling en werd aangenomen voor klassiek. Evengoed dolblij dat ik kon beginnen aan een zangopleiding, maar mijn wens was om een folk/country zangeres te worden. Ik heb veel van mijn klassieke scholing geleerd, maar ik was ook altijd op de popafdeling te vinden. Niet zonder problemen uiteraard, want ik had geen idee hoe ik mijn stem kon navigeren tussen alle stijlen.

Tot ik Cathrine Sadolin ontmoette en zij mijn vragen kon beantwoorden. Zij is de grondlegger van de methode CVT en ik had meteen het juiste gevoel bij haar. Ik verhuisde naar Kopenhagen en daar vervolgde ik mijn studie aan Complete Vocal Institute. De tijd die ik daar heb doorgebracht heeft mij de mogelijkheid gegeven om te leren, te trainen en te reflecteren op mijn eigen stem en die van anderen. De afgelopen 15 jaar heb ik veel CVT lessen, workshops en masterclasses gegeven in binnen- en buitenland. Ook ben ik meer dan 10 jaar agent voor CVT Nederland geweest en gaf ik zelf voor een half jaar les aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen.

Door mijn ervaring in meerdere stijlen zang als zangeres, maar ook als docent heb ik mij gespecialiseerd in cross-genre vocal coaching. Ik begeleid zangers in de grote musicals van Nederland. Met name waarin een specifieke zangstijl of sound wordt verwacht is waar mijn kracht ligt. Daarnaast coach ik met regelmaat popartiesten die zich voorbereiden voor concerten en studio opnames. 

Mijn opleidingen en coach ervaring hebben mij ontzettend veel gebracht; waaronder inzicht en vrijheid binnen mijn eigen stem, het ontdekken van mijn eigen sound en een ontelbare hoeveelheid aan handvatten om andere zangers verder te helpen. 

Ik focus mij in mijn begeleiding op het omhoog halen van de potentie van de zanger(es), zowel zangtechnisch als het coachen op sound. 

JM 3.jpg

"Ontzettend leerzaam hoe je vragen stelt, jouw talent om te analyseren, iemand te lezen, te luisteren. De verschillende routes die je neemt om iets uit te leggen of juist uit iemand te halen. En dat alles met zoveel rust en warmte, en zonder oordeel. Echt heel gaaf.

Het is een te gekke aanvulling op de scholing die ik heb gehad op het conservatorium."

Jessica Manuputty 
Zangeres & Zangdocent

Facebook Event Fotootje.jpg

"Ik heb geleerd dat het echt heel belangrijk om steeds weer terug te keren tot jezelf en uit te gaan van datgene wat echt resoneert in jezelf, in plaats van aannames of gedachtes over wat je zou moeten doen/zijn/kunnen.

Daar heb ik dankzij de les wel echt een hoop meer inzicht in gekregen, en daarmee ook een heel stuk meer plezier in het zingen. Waarvoor DANK!"

Stan Vreeken
Zanger & Zangdocent

185-DSCF9372_edited_edited_edited.png

"De groep was geweldig, er was respect en vertrouwen en we hebben ontzettend veel van elkaar geleerd.

Een veilige leeromgeving waarvoor Eva met haar kennis, uitstraling en humorvolle aanpak vanaf het eerste moment de basis legde. Het was geweldig om jou aan het werk te zien, Eva! Je bent een inspiratie in de manier waarop je coacht!"

Irene Hartkamp
Zangeres & Zangdocent

Praktische informatie

Momenteel staat er geen CVT Training Program ingepland.

De volgende training zal in de herfst van 2023 gaan plaats vinden. Als je interesse hebt in het volgen van deze training, dan kun je je gegevens achterlaten via onderstaande knop. 

bottom of page