Vocal Guidance

Jouw verhaal, jouw talenten & jouw skills

de weg naar jouw authentieke geluid

 
339B2415-ABAA-4E3C-B26B-B9CDD524774C_edited.jpg

Vocal Guidance

✓ Ken je je eigen stem goed, maar blijf je soms hangen in dezelfde stemproblemen of sound keuzes?

✓ Wil je af van het idee om jezelf, jouw manier van werken en jouw stem te vergelijken met die van een ander?

✓ Wil je af van de quick fix mentaliteit van alleen zangtechniek?

✓ Wil je leren om meer naar je intuïtie te luisteren?

✓ Ben je benieuwd hoe je jouw innerlijke stem kan verbinden met jouw fysieke stem?

✓ Wil jij ontdekken hoe jouw unieke talent naar voren komt?

Dan is dit programma echt iets voor jou!

 

Vocal Guidance

Een traject voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Vocal Guidance is bedoeld voor zangers en zangdocenten die weten hoe ze hun stem goed kunnen gebruiken, maar ook ervaren dat alleen techniek niet alle antwoorden geeft op wat je wilt én kan bereiken. ⁣

Er is namelijk nog zoveel meer te ontdekken in jezelf. Hoe je mind en je energie invloed kunnen uitoefenen op jou en de keuzes die je maakt. En hoe de opgebouwde blokkades en overtuigingen zich lichamelijk manifesteren kunnen de voornaamste reden zijn voor het uitblijven van jouw progressie. 

Dit traject is er voor zangers die nog veel meer verdieping in hun stem op intuïtief niveau willen ervaren. En die willen leren hoe je met mentale training en het bewust worden van je eigen unieke energie nog véél meer uit jezelf en je stem kunt halen. ⁣

Ik leer hoe je jezelf losmaakt van wat je eerder verteld is óf wat je jezelf hebt aangepraat. We onderzoeken wat je eerder moest doen om ergens te komen en wat nu niet meer nodig is. We brengen wie je bent samen met wat je kunt, zodat jouw ervaring en authenticiteit hoorbaar én voelbaar is.⁣

Het programma bestaat uit drie pijlers:⁣

1. Jouw verhaal⁣

2. Jouw talenten⁣

3. Jouw skills⁣

Aan de hand van deze onderwerpen is het 3 maanden programma ingericht. 

 

De drie pijlers binnen Vocal Guidance

Jouw verhaal

JOUW VERHAAL IS BELANGRIJK VOOR MIJ

Omdat jouw verhaal de informatie geeft die ik nodig heb om jou en je stem beter te leren kennen. Om te weten welke weg je hebt bewandeld. Als eerste om inzicht te krijgen in je zangachtergrond. Ben je hoofdzakelijk technisch geschoold of meer vanuit interpretatie? Wat is je zangstijl? Welke keuzes heb je hierin gemaakt?

Maar daarna komt het belangrijkste onderzoek. Welke droom, verlangen of verwachting had je toen je begon met zingen? En welke obstakels ben je tegengekomen? Waar heeft dat toe geleid? Wat heb je bereikt en wat is nog altijd die onvervulde droom? 

Dit is belangrijk, omdat jouw verhaal jou alles vertelt over je drijfveren

Jouw reden om te zingen zit in jou. En die reden willen we horen. Deze noodzaak wilt jouw publiek voelen.


Met jouw verhaal kunnen we de magie creëren waar we allemaal naar verlangen. De echtheid, de puurheid, wie jij bent en hoe jij je verbindt met jezelf en het verhaal dat jij deelt.

Great Communicators _ by Joyce Goverde-173_edited.jpg
_Vocal%20Performance%20Institute%20AF-6525_edited.jpg

Jouw talenten

DAT ZINGEN ÉÉN VAN JOUW TALENTEN IS, DAT WIST JE AL


Maar hoe jij jouw talent tot uiting brengt maakt jou uniek. Dat maakt dat je je onderscheid van anderen. Vanaf de buitenkant laat jij jouw talent zien door op te treden met een band, theatervoorstellingen te maken, zangles te geven, nummers te schrijven of backing vocals te verzorgen. Maar van binnen zitten de drijfveren en de energie die jouw talent voeden. 

Zo kan het zijn dat je graag voorstellingen maakt vanwege jouw talent voor storytelling. Of schrijf je nummers over emoties die je zelf hebt ervaren, en wil je deze delen met de wereld. Misschien gebruik jij jouw stem op veel verschillende manieren, omdat je daarmee kan inspelen op wat er leeft in het publiek. Ook kan je jouw stem gebruiken om een voorbeeld te zijn voor anderen. 

Je bewust worden van jouw talenten van binnenuit, kunnen je inzicht geven in hoe jij je stem wilt gebruiken.

Hierdoor ga je gerichte keuzes maken en voorkom je dat je jouw energie gebruikt voor projecten, producties of gigs die niet (meer) bij je passen. Door dat los te laten maak je jezelf vrij om datgene te doen waar jij gelukkig van wordt. 

Jouw skills

UITERAARD KUN JE NIET ZONDER JE SKILLS

Zangtechniek en sound keuzes, mentale training en mindset; in mijn optiek zijn deze allemaal belangrijk om te klinken zoals je wilt en om onder druk te kunnen presteren. 

Binnen Vocal Guidance gaat het niet perse over het beheersen van alle technieken die er zijn, maar juist over het inzetten van de technieken die jou, op dit moment, verder brengen. 

De vraag die we gaan stellen als we werken aan jouw skills is: waarom is dat belangrijk voor jou en voor het verder ontwikkelen en verdiepen van jouw talent?

Wanneer jouw vraag van binnenuit komt, is de brug naar techniek een stuk logischer.


Simpel gezegd: als het jouw talent is om kleine, ingetogen liedjes te schrijven en te zingen dan hoef je niet het pad van belten te bewandelen. Maar als in jou in een powerdiva huist die er eerder nooit uit is gekomen, dan zal je ook de bijbehorende technieken leren.

_Vocal%20Performance%20Institute%20AF-5977_edited.jpg
 
unnamed-2.jpg

Eva haar Advanced Singer Program was precies wat ik nodig had op precies het juiste moment.

Ik voelde mij gevoed door de masterclasses en theorie, heb aan tientallen nummers gewerkt via de Whatsapp lijn, en ik voelde mij gezien, begrepen en serieus genomen als persoon en artiest.

Ook opmerkelijk is Eva haar structuur en persoonlijke benadering!


Ik zou deze cursus zeker raden aan zangers die zich al comfortabel voelen in hun eigen talent en ambacht, maar net een stapje dieper willen gaan. Mij heeft het zeer geholpen in het hoogste gedeelte van mijn stembereik te rekken en onderzoeken, de verschillende stemmodes beter te onderscheiden, de kenmerken van mijn eigen sound te bepalen, en mijn kracht als stem-kameleon te omarmen.

Ik ben Eva heel dankbaar!

Paul Morris - Zanger

 

Wat houdt het programma praktisch gezien in?

Het programma wordt door mij gegeven. Aan de hand van wekelijkse opdrachten, feedback op jouw stem en jouw proces. Mijn kennis over stem, performance psychology, Human Design en storytelling komen samen in deze training, zodat jij de verdiepingsslag kunt maken. Ik ben daarin jouw docent, maar voornamelijk jouw coach en gids. 

Soms met tools voor je stem en mentale training, maar altijd intuïtief en op jou aangepast. Wat heb jij nodig? Concrete en heldere interventies, waardoor jij met de inzichten verder komt. 

✓ We werken in Flip Grid.

Een online community waarin je via audio, video of tekst met elkaar kunt communiceren. 

Ik zal hier vanuit de 3 pijlers video’s uploaden met relevante kennis en opdrachten. Zo leid ik je door de skills, waar jij mee aan de slag gaat.

Ik coach je hier 1:1 op de vragen die jij hebt en je kunt online met de andere deelnemers praten. Een vraag over je stem kun je hier inzingen via video en/of audio. Zodat je tijdens het traject niet hoeft te wachten als je een vraag hebt. Ook kun je hier last minute hulp inschakelen voor een optreden, auditie of wanneer je vastloopt. Alles op 1 plek.

✓ Je krijgt 3 live masterclasses. 

Tijdens de masterclass breng je een lied mee waar je aan wilt werken. Je krijgt on the spot een coaching sessie, in bijzijn van de rest van de groep. Deze sessies worden begeleid door een pianist. Een geweldige leerervaring voor jezelf als zanger(es) om te werken aan jouw uitdaging, terwijl je ook veel informatie haalt uit de sessies van de anderen. 

 

Dit programma is bedoeld voor jou als:

 • je een zangopleiding hebt gevolgd en/of ruime podiumervaring hebt.

 • je een professionele vocalist bent en je voelt dat je nog niet je volledige talent of potentie bereikt hebt.

 • je jouw eigen stem goed kent, maar je deze niet altijd kunt verbinden met je gevoel.

 • je zelfkennis hebt, dus je weet waar je wel goed in bent en waar je nog hulp kunt gebruiken.

 • je een plan voor ogen hebt en daarvoor wilt gaan.

 • je zelfstandig kunt werken, verantwoordelijkheid neemt voor je eigen proces en echt wilt groeien.

 • je er aan toe bent om tijd en ruimte te maken voor een traject en gecommitteerd bent aan jouw transformatie.

 

Dit programma is (nog) niet voor jou als:

 • als je een beginnende zanger bent of zingen puur als hobby hebt.

 • je alleen op zoek bent naar een zangtechnische kennistraining.

 • je op zoek bent naar wekelijks zangles volgen en een repertoire opbouwen.

 • je niet zeker weet of investeren in jezelf als zanger(es)/performer jouw volgende stap is.

 
_Vocal Performance Institute AF-5785.jpg

In het kort mijn verhaal

Ik heb niet compleet mijn hart gevolgd toen ik werd aangenomen voor het conservatorium. Ik deed auditie voor zowel de lichte als de klassieke afdeling en werd aangenomen voor klassiek. Evengoed dolblij dat ik kon beginnen aan een zangopleiding, maar mijn wens was om een folk/country zangeres te worden. Ik heb veel van mijn klassieke scholing geleerd, maar ik was ook altijd op de popafdeling te vinden. Niet zonder problemen uiteraard, want ik had geen idee hoe ik mijn stem kon navigeren tussen alle stijlen.

Tot ik Cathrine Sadolin ontmoette en zij mijn vragen kon beantwoorden. Zij is de grondlegger van de methode CVT en ik had meteen het juiste gevoel bij haar. Ik verhuisde naar Kopenhagen en daar vervolgde ik mijn studie aan Complete Vocal Institute. De tijd die ik daar heb doorgebracht heeft mij de mogelijkheid gegeven om te leren, te trainen en te reflecteren op mijn eigen stem en die van anderen. De afgelopen 15 jaar heb ik veel CVT lessen, workshops en masterclasses gegeven in binnen- en buitenland. Ook ben ik meer dan 10 jaar agent voor CVT Nederland geweest en gaf ik les aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. 

Door mijn ervaring in meerdere stijlen zang als zangeres, maar ook als docent, heb ik mij gespecialiseerd in cross-genre vocal coaching. Ik begeleid zangers in de grote musicals van Nederland, zoals Hij gelooft in mij, Mamma Mia, Lazarus, On your feet!, The Lion King, Hair!, Kinky Boots, Tina! the Tina Turner musical en The Bodyguard. Daarnaast coach ik met regelmaat popartiesten die zich voorbereiden op (theater)tours en studio opnames. 

Mijn opleidingen en leservaringen hebben mij ontzettend veel gebracht; waaronder inzicht en vrijheid binnen mijn eigen stem, het ontdekken van mijn eigen sound en een ontelbare hoeveelheid aan handvatten om andere zangers verder te helpen. 

Daarnaast ervaar ik nu, met terugwerkende kracht, dat ik altijd mijn eigen weg ben gegaan. Ik heb verschillende routes bewandeld en heb veel lessen geleerd, omdat ik wist dat het me altijd verder zou brengen. 

Ik heb naast passie voor de stem ook een sterk geloof in persoonlijke ontwikkeling als ondersteuning van een professionele mindset. Dit naar mijn idee nodig is om binnen dit vak met plezier te kunnen blijven werken en om te groeien als zanger(es) of performer. 

Ik focus mij binnen mijn begeleiding op het omhoog halen van de potentie van de zanger(es), zowel zangtechnisch als sound-technisch. Daarnaast gids ik de zanger(es) aan de hand van de persoonlijk gestelde doelen en het versterken van zijn/haar authenticiteit. 

 

Aanmeldformulier

Praktische informatie

De investering is symbolisch €1111 (excl. BTW). 

Een cijfer dat staat voor positieve energie en een nieuw begin.

Tip: via PPO werktuig kun je subsidie aanvragen. 

De duur van het traject is 3 maanden en de startdatum is maandag 18 april. 

De live masterclasses vinden plaats in het Polanentheater in Amsterdam en zijn op deze data en tijden.

Het tijdsblok wordt aangepast op de hoeveelheid deelnemers. 

1. Dinsdag 10 mei tussen 17.00-21.00 uur

2. Dinsdag 31 mei tussen 10.00-14.00 uur

3. Dinsdag 5 juli tussen 10.00-14.00 uur

Heb je interesse in dit programma, boek dan een match call in via deze link.

Bedankt voor de inzending!