_Vocal%2520Performance%2520Institute%2520AF-6136_edited_edited.jpg

Singer Teacher Program

Ben jij…

…die ervaren zangdocent met inmiddels flink wat zangtechnische tools in je rugzak?


…die gedreven zanger(es) die nóg beter en intuïtiever wilt leren zingen?


…het type dat juist zichzelf als het belangrijkste instrument ziet om andere zangers verder te helpen?


Als jouw antwoord op deze drie vragen JA is, dan kan ik jou verder helpen!

 

Herken jij je hierin?

Waarschijnlijk weet en voel jij dat je niet meer die zanger(es) en zangdocent bent die je was toen je afstudeerde. Je hebt veel meer kennis, meer ervaring en hordes leerlingen mogen begeleiden. Maar het gekke is, toch zoemen de uitspraken van je eerste lessen aan het conservatorium nog steeds door je hoofd. 


Je past waarschijnlijk nog steeds die éne manier toe om zangtechniek uit te leggen, precies zoals jouw grote voorbeeld het destijds voordeed. Jaren geleden.


Je ervaart misschien ook al een tijdje dat je vervalt in de standaard technische uitleg, die jou niet helemaal meer past.

Je staat inmiddels misschien zelfs op het punt dat zangtechnische kennistrainingen en stemsymposia jou niet persé nieuwe inzichten meer geven. 

Je mist daarnaast het gevoel van sparren met gelijkgestemden. Om onderdeel te zijn van een community waarmee je op een vertrouwelijke manier kunt uitwisselen over zang, optredens, lesgeven en coachen als professional. Je verlangt naar een plek waar je de veiligheid ervaart om je kwetsbaar te kunnen opstellen. 


Ik snap precies waar jij nu zit. Been there. Ik begrijp hoe belangrijk een veilige omgeving is om te kunnen groeien en leren. En ik help je daar graag bij.

 

Dan ben je hier op de juiste plek…

Jarenlang heb ik les gegeven op basis van mijn technische kennis en praktische skills. Ik wist niet beter dan wat mij was geleerd op deze opleidingen; een methodiek die mij superveel heeft gebracht. Maar ondertussen ervaarde ik in mijzelf ook dat ik iets anders toepaste. Op mijzelf en op mijn leerlingen. Iets dat nog veel krachtiger was dan alleen kennis en praktische oefeningen. Namelijk: het gebruik van mijn intuïtie en de ander écht lezen. Dit heeft mij een betere zangeres en zangdocent gemaakt en mijn leerlingen betere zangers en docenten.

Ik wil jou hetzelfde leren in het Singer Teacher Program.

IMG_1044.jpg
 
_Vocal Performance Institute AF-6525.jpg

Het Singer Teacher Program

Door het Singer Teacher Program word je gedurende 6 maanden gecoacht op meer dan alleen zangtechniek. Ik leer jou je stem intuïtief in te zetten én dit toe te passen op je leerlingen. Hierdoor wordt jouw stem krachtiger en dieper én het lesgeven leuker en makkelijker.

AFSTEMMEN OP JEZELF

Zangers zijn gericht op het luisteren naar de stem. Logisch natuurlijk, dat daar in eerste instantie alle aandacht naartoe gaat. Maar op het moment dat je je skills breder leert inzetten en leert luisteren naar jouw intuïtie ga je veel meer horen (en zien!) dan alleen het stemgeluid. Door deze verdieping eerst toe te passen op jezelf, word jij je extra bewust van je eigen manier van zingen. 

Doordat je deze skills gaat belichamen word je in eerste instantie meer bewust als zanger(es). Hoofd, hart en lichaam staan met elkaar in verbinding, waardoor jouw stem klinkt zoals jij het van binnen voelt; je zingt meer aligned.  

TOEPASSEN OP DE ANDER

Als zangdocent of vocal coach zijn we zo gewend geraakt om naar de ander (lees: de leerling) te kijken, dat we die spiegel voor onszelf vaak vergeten. Het kan zomaar 10 jaar geleden zijn geweest dat er écht naar jou geluisterd en gekeken is. 

Als we jou echt hebben gezien, gaan we door naar het toepassen van je intuïtieve vaardigheden op jouw leerling. Ik leer je jouw leerling te scannen op non-verbale communicatie, lichaamstaal en persoonlijke uitstraling. Gedurende het programma zetten we elkaar in als leerling. Een betere leerschool kun je dus niet krijgen binnen een groep, waarin iedereen zowel zanger(es) als zangdocent is.

 
Great Communicators _ by Joyce Goverde-173_edited.jpg

Het concrete resultaat:

  • Je zult ervaren dat je al jouw technische kennis nog beter en bewuster gaat toepassen. Op jezelf én op de ander.


  • Je gaat een technische vraag onderscheiden van een artistieke bijdrage, waardoor je je leerling beter kunt horen en van dienst kunt zijn. 


  • Je manier van lesgeven zal gevarieerder zijn, omdat je niet alleen put uit de rugzak van tools die je al jaren kent, maar inspiratie krijgt door de diversiteit aan casus.


  • Je gaat leren meer op maat les te geven, omdat je beter weet waar jouw unieke kracht ligt als docent en wat jouw leerling nodig heeft.


  • Zingen en lesgeven wordt minder ‘bedacht’ en meer ‘op intuïtie en gevoel’, omdat je al jouw vaardigheden met elkaar verbindt en belichaamt.

  • Lesgeven wordt leuker én makkelijker. Want jij bent als zanger(es) aligned en je houdt je leerlingen hier ook scherp op. 

 
Happy Hiking

DIT PROGRAMMA IS VOOR JOU WANNEER:

✔️ Je bent geschoold tot zangdocent en/of vocal coach. 

✔️ Je een bevlogen vocalist bent met veel podiumervaring én met ervaring als vocal coach/zangdocent.

✔️ Je bekend bent met CVT, EVT of vergelijkbare zangmethodes.

✔️ Je communicatief sterk bent, niet bang om voor een groep te staan of binnen een groep te functioneren. 


✔️ Je authenticiteit nastreeft als persoon, maar ook in je manier van lesgeven. 

✔️ Je geen genoeg krijgt van het “stemnerden” en plezier haalt uit het luisteren naar details.

✔️ Je jouw pedagogische- en didactische vaardigheden wilt verbeteren, zodat je nog beter met je leerlingen kunt communiceren.

✔️ Je wilt leren van andere docenten en je waarde hecht aan een community met gelijkgestemden.

En je eraan toe bent om je eigen visie verder te ontwikkelen door het aanscherpen van je skills op het gebied van zangtechniek, mentale training en het leren inzetten van je intuïtie. 

 

Mijn visie

Kennis delen

De uitdagingen binnen het zingen en lesgeven zijn voor elke professional anders. Om deze reden streef ik naar een persoonlijke ‘op maat’ aanpak. Ik onderzoek eerst waar jij staat, en reik je vervolgens de juiste tools aan voor een betere sound én coachingsstijl.

Authenticiteit

Naast het delen van mijn expertise over zangtechniek, streef ik ernaar om jouw eigen stijl te vinden en te versterken. Hiervoor kijk ik naar jou als zanger(es), als zangdocent en wie jij bent als persoon. Alle tools die ik je aanreik zijn bedoeld om jou daarin te bekrachtigen.

Een inspirerende community

Je komt in contact met collega's die hetzelfde professionele niveau hebben en verbetering nastreven. Met zorg wordt de groep samengesteld, zodat iedereen voldoende ruimte krijgt en vanuit een veilige en vertrouwelijke bedding het programma volgt.

 
JM 3.jpg

"Ontzettend leerzaam hoe je vragen stelt, jouw talent om te analyseren, iemand te lezen, te luisteren. De verschillende routes die je neemt om iets uit te leggen of juist uit iemand te halen. En dat alles met zoveel rust en warmte, en zonder oordeel. Echt heel gaaf.

Het is een te gekke aanvulling op de scholing die ik heb gehad op het conservatorium."

Jessica Manuputty 
Zangeres & Zangdocent

Facebook Event Fotootje.jpg

"Ik heb geleerd dat het echt heel belangrijk om steeds weer terug te keren tot jezelf en uit te gaan van datgene wat echt resoneert in jezelf, in plaats van aannames of gedachtes over wat je zou moeten doen/zijn/kunnen.

Daar heb ik dankzij de les wel echt een hoop meer inzicht in gekregen, en daarmee ook een heel stuk meer plezier in het zingen. Waarvoor DANK!"

Stan Vreeken
Zanger & Zangdocent

185-DSCF9372_edited_edited_edited.png

"De groep was geweldig, er was respect en vertrouwen en we hebben ontzettend veel van elkaar geleerd.

Een veilige leeromgeving waarvoor Eva met haar kennis, uitstraling en humorvolle aanpak vanaf het eerste moment de basis legde. Het was geweldig om jou aan het werk te zien, Eva! Je bent een inspiratie in de manier waarop je coacht!"

Irene Hartkamp
Zangeres & Zangdocent

Wanneer wij eerder hebben samengewerkt dan kun je je onderstaande knop gebruiken om je aan te melden voor dit programma en hoef je niet apart een kennismakingsgesprek in te plannen. 

 
339B2415-ABAA-4E3C-B26B-B9CDD524774C_edi

Over mij

Om mijn stem te verdiepen en mijn leerlingen beter te kunnen helpen ben ik zelf op zoek gegaan naar vormen van andere coaching. Coaching die niet direct iets met de stem te maken heeft, maar waardoor ik mezelf beter heb leren kennen. Hierdoor kon ik de praktische kennis over de stem nog makkelijker op mezelf toepassen én overbrengen. 


PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

En wat een verademing! Dit heeft namelijk gezorgd voor de stem die ik nu heb en een stuk meer zelfontplooiing. Ik heb daardoor geleerd om niet alleen technisch naar een stem te luisteren, maar ook te zien en te lezen wat mijn leerlingen nodig hebben. Dit is inmiddels mijn tweede natuur. Je begrijpt, door deze resultaten is mijn interesse in coaching de afgelopen jaren flink gegroeid, en gaan voor mij zangtechniek en persoonlijke ontwikkeling hand in hand. Met name heeft het Human Design systeem mij zulke waardevolle kennis en inzichten gegeven over mezelf, dat ik dit inmiddels ook toepas als instrument voor de zangers waarmee ik werk. 

BLIJVEN GROEIEN

Ik denk, en weet uit eigen ervaring, dat jezelf als mens blijven ontwikkelen binnen je vakgebied jouw expertise nog meer kleur geeft. Je kent jezelf beter, je groeit en je ontdekt waar je wel en vooral geen energie van krijgt en je weet nog beter je werk uit te oefenen hoe jij dat het liefst wilt. 

 

Programma

Het Singer Teacher Program duurt een half jaar en begint op vrijdag 14 oktober 2022.

14 oktober
11 november
16 december
20 januari
17 februari
24 maart

Live masterclass

Er zijn 6 live masterclasses waarin ik alle deelnemers coach op individuele vragen. Dit doen we aan de hand van meegebrachte songs en de topics die in de online masterclass besproken zijn. Als groep leer je van het kijken naar de coachingsessie en word je actief betrokken bij het proces. 

Polanentheater in Amsterdam van 10.30-15.30 uur.

28 oktober
25 november
13 januari
3 februari
10 maart

Online masterclass

Er zijn 5 online masterclasses, die we houden via Zoom. Hier krijg je voornamelijk de verdiepende theorie over het toepassen van zangtechniek, communicatieve vaardigheden en mentale training.

Je ontvangt van mij opdrachten om jezelf te trainen en we bespreken jouw casus uit de lespraktijk.

Via Zoom van 10.00-12.00 uur.

data inplannen

Twee 1:1 sessies (live)

In de 1:1 sessies (2 x 90 min) richt ik mij volledig op jou. Tijdens deze sessies kun je mij jouw vragen stellen en persoonlijke situaties uit de lespraktijk voorleggen. Ook kun je deze tijd gebruiken om jouw stem uitdagingen met mij te trainen.

half jaar toegang

Online leeromgeving

Ter ondersteuning van dit programma krijg je toegang tot mijn online leeromgeving. Ik deel hierbinnen video's met mijn pro singer tools. Dit zijn mijn 'go to' oefeningen, tips en inzichten die ik inzet tijdens al mijn 1:1 sessies met professionals.

 
_Vocal Performance Institute AF-5985_edited_edited.jpg

Aanmelden

Om je aan te melden voor het Singer Teacher Programma hebben we vooraf een online kennismaking.


Tijdens deze kennismaking onderzoeken we of dit programma passend is bij jouw wensen en doelen en natuurlijk of wij een klik hebben. Hebben we eerder samengewerkt? Klik dan onderaan op de rechter button.


Kandidaten worden zorgvuldig gekozen zodat ik zeker weet dat je in een groep komt die elkaar versterkt.

Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen.

De groep gaat van start vanaf 5 aanmeldingen.

Investering

Early bird prijs: 2900 euro ex. BTW (verlengt t/m 31 aug '22) 

Normale prijs: 3400 euro ex. BTW (geldt vanaf 1 sept '22)

Betaling in termijnen is mogelijk.

Subsidie

Voor dit programma kun je subsidie aanvragen bij PPO werktuig. Wanneer deze subsidie wordt verstrekt ontvang je ⅓ van het bedrag terug.