Veelgestelde vragen

Ik ben een professionele performer, maar ik heb niet veel zangtechniek lessen gehad. Kan ik meedoen aan de trainingen CVT?

Het is altijd moeilijk om niveau te duiden binnen een omschrijving. Onder professionals versta ik zangers, dansers, acteurs, performers en artiesten. Maar ook zangdocenten, vocal coaches en andere stemprofessionals. De zangervaring is bij iedereen verschillend en daarmee ook het zangniveau. De één heeft zang gestudeerd, de ander heeft 20 jaar podiumervaring. De belangrijkste voorwaarden voor deze training zijn dat je zingt en je eigen stem kent. Wat niet wil zeggen dat je alles over zangtechniek moet weten want daarvoor volg je deze training. Verder het vermogen om zelfstandig aan de slag te kunnen met de oefeningen. 
Bij twijfel altijd even mailen!

Ik ben een zangdocent en wil beter leren lesgeven. Kan ik terecht bij een van deze trainingen?

De trainingen en webinars gaan niet specifiek over lesgeven, pedagogiek en didactiek. Je leert de technieken op je eigen stem toe te passen en leer je tools die je mee kan nemen naar je eigen lespraktijk. Zangdocenten die deze training volgden benoemen het 'als een spiegel voor je docentschap'. Wanneer je al lesgeeft is het een aanvulling op je lespraktijk.

Wat zijn de kosten?

De masterclass introductie in CVT is gratis.

De Voice Mastermind bedraagt 47 euro ex. per maand (pilot prijs)

De trainingen CVT starten vanaf 375 ex. BTW. Je kan de training een upgrade geven naar keuze. Daarnaast heb je de CVT app of het boek nodig. Deze kosten zijn exclusief de cursusprijs en dien je zelf aan te schaffen.


Het is mogelijk om de cursusprijs in 1 of 2 termijnen te voldoen. Geef dat aan bij je aanmelding.

Ik heb het CVT boek. Is dat voldoende?

Het laatst geprinte boek is uit 2013. Deze is voldoende voor de training CVT Essentials. De Advanced training gaat over de inzichten van de laatste jaren. Daarom adviseer ik om de CVT app aan te schaffen in de App Store (altijd gratis update) of het nieuwste boek (2021). Op dit moment kan je een pre-order doen bij het instituut voor het Engelse boek. De Nederlandse versie staat op de planning.